Festival "Noć za pomoć" skupio skoro 1,8 miliona dinara za Crveni Krst Srbije

komentara

17 June, 2014

gordan

Ukupna novčana sredstva prikupljena tokom humanitarnog muzičkog festivala „NOĆ ZA POMOĆ“ su 1.719.239 dinara i 90 evra.

Sve novčane donacije građana prebrojane su u prisustvu petočlane komisije, koja je ustanovila da je na humanitarnom festivalu “NOĆ ZA POMOĆ” prikupljeno 1.439.347 dinara i 90 evra, a posetiocima je predato 1338 narukvica za ulazak na večernji program. Sav prihod od direktnih donacija posetilaca uplaćen je na namenski račun Crvenog krsta Srbije, kao donacija u cilju pomoći ugroženima od poplava u Srbiji tokom maja 2014. godine. Crveni krst Srbije će tokom narednih dana dostaviti kompletan izveštaj o jim alex dating realizaciji prikupljene quadriplegic singles novčane pomoći. I sav prihod od pića prodatih tokom festivala, u iznosu od 279.892 dinara (po odbitku PDV-a), namenjen je građanima ugroženim u poplavama.

Festival su organizovali Dom omladine Beograda, MTV i Long Play, u saradnji sa Crvenim krstom Srbije.

kimberly mccullough dating jason thompson

Već od 14 časova do kasno u noć, na tri bine, smenjivale su se najveće zvezde domaće rok i pop muzike, a na punktovima Crvenog krsta Srbije prikupljane su novčane donacije posetilaca u najmanjem iznosu od 1003 dinara. Na festivalu je nastupilo 18 bendova, a učestvovalo je ukupno 110 muzičara: Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, Van Gogh, http://zajezusem.waw.pl/migi/site/celebrity-dating-site S.A.R.S, Rambo Amadeus, Beogradski sindikat, Bad Copy, Orthodox Celts, Marčelo i Iskaz, Lolobrigida, Babe, Goribor, Kristali, Vlada Džet bend, Deca Apokalipse, Sharks, Snakes and Planes, Ničim izazvan, Intermeco kvartet.

Dnevni program festivala „NOĆ ZA POMOĆ“ posetili su NJ.E. Majkl Devenport, ambasador EU u Srbiji online casino i NJ.E. Majkl Kirbi, ambasador SAD u Srbiji, Melinda Dio, prvi sekretar i konzul Australijske ambasade u Srbiji, kao i Vladan Vukosavljević, sekretar za kulturu Grada Beograda i donirali priloge u kutije Crvenog krsta ispred Doma omladine Beograda.

Festival „NOĆ ZA POMOĆ“ je realizovan uz veliku solidarnost svih učesnika: od muzičara i organizatora, preko tehničara do obezbeđenja – svi su učestvovali bez ikakve nadoknade. Organizatori se zahvaljuju svim muzičarima koji su nastupali i posetiocima koji su donacijama doprineli da se prikupi značajna suma novca za ugrožene građane, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji i realizaciji ovog humanitarnog muzičkog događaja. catholic on line dating Posebnu zahvalnost za podršku upućujemo kompanijama Heineken i Coca-Cola, EU info centru, Studiju Berar, City cafeu, firmama Logicca, Gigstix i Ugs-pro doo, te Primark i Beosim obezbeđenju. Takođe, veliko hvala volonterima Doma omladine Beograda i Crvenog krsta Srbije i svim medijskim kućama koje su pomogle u promociji festivala „NOĆ ZA POMOĆ“.