19.maj – Šta smo danas skupili

komentara

20 May, 2014

gordan

Sandra Pajović, koordinatorka skupljanja humanitarne pomoći:

“Danas smo dobili 2 velika kamiona pomoći od Opštine Kovačica koje smo potom usmerili na Prirodno matematicki fakultet. Kamioni su bili puni hrane, vode, odeće, sredstava za higijenu.

Pošto je najveća potražnja bebi opreme i hrane, od Nektara smo dobili 22.000 teglica bebi kašica i bebi sokova, koje su isporučene u Reks sa ciljem da se proslede onim centrima koji za tim imaju najviše potreba. Iznos ove donacije u dinarima je 1.900.000,00 dinara.

Od Tigra sam tražila čizme za volontere koji brane Obrenovac. Tu mi je rečeno da pošaljemo molbu, što smo i učinili, tako da ocekujemo odgovor. Inače, oni na dnevnoj online casino bazi dosta čizama prosleđuju u Sektor za vanredne situacije.

Velika potražnja za naočarima sa dioptrijom na DIF-u. Tu sam dobila pozitivan odgovor optike Denic koja upravo pravi naočare i koja će ih sutra lično donirati (vise desetine komada je u pitanju).

Sto se punjača za mobilne tiče, iz Telenora sam dobila info, da punjaci koji se koriste u pokretu mogu izdržati iskjučivo jedno
punjenje i da kao takvi nisu efikasni, jer je i njima nakon tog punjenja potrebna struja.

Proizvodnja carapa Astra donirace 150 pari čarapa za DIF u sredu.

Ambasada Kanade sutra dolazi i na osnovu našeg popisa donosi pomoć u vidu vode, bebi pelena, pelena za odrasle, sredstva za čišćenje, rukavice, donji veš itd….

Sa Avon-om privodimo kraju formalnosti oko donacije 1.000.000 dinara

Vision Tim nam je juče u nekoliko navrata ustupio kombi i da njih nije bilo sve bi se dodatno odužilo.

Očekuje se pomoć u robi sa Pavlovićevom mašću i još nekom kozmetikom.

Fakultet za medije i komunikaciju je donirao 2 velike kutije igračaka i dečijih knjiga i slikovnica. Njih smo usmerili na Udruženje Roditelj.

U Rexu je danas radilo 50 volontera.

Još jedan dan u kome smo radili za žrtve poplava je iza nas…..”